Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Cine este Copilul astăzi?

April 20 @ 10:00 am - 2:00 pm

Atelier Experiențial de Yoga și Compassionate Inquiry

Continuăm seria atelierelor experiențiale care îmbină practica Yoga cu abordarea Compassionate Inquiry® cu invitația de a explora împreună un subiect profund și sensibil: „Cine este copilul astăzi?”

Prin intermediul tehnicilor de Yoga și prin Compassionate Inquiry®, ne propunem să oferim un spațiu de descoperire și înțelegere a relației noastre cu copilul nostru interior.

👉🏼 Cum este el perceput azi ?

👉🏼 De ce are nevoie? Ce își dorește?

👉🏼 Ce îl împiedică să se exprime, să se manifeste?

👉🏼 De ce îi este teamă?

👉🏼 Ce îl alină ?

👉🏼 Ce îl bucură ? Ce bucurie poate transmite adultului?

👉🏼 Ce dar, ce inspirație aduce ?

Imaginați-vă că fiecare dintre noi are în interiorul său un copil care este adesea uitat în tumultul vieții de zi cu zi. Această parte a noastră, uneori jucăușă și curioasă, alteori speriată și vulnerabilă, merită să fie ascultată și înțeleasă. Așa cum un grădinar atent îngrijește fiecare rădăcină a unei plante pentru a o vedea înflorind în toată frumusețea sa, noi ne vom dedica timpul pentru a înțelege și a cultiva legătura noastră cu copilul interior.

Pășim împreună în această experiență tot așa cum un grădinar curios pășește în grădina minții sale. În timp ce se plimbă printre plante și arbori, descoperă o floare mică și fragilă, dar plină de frumusețe. Cu multă grijă și blândețe, începe să o ude și să o curețe de buruieni. Această floare reprezintă copilul interior, iar grădinarul este înțelepciunea și compasiunea noastră. Cu fiecare vorbă bună, cu fiecare privire pe care i-o acordăm, această floare a copilului interior înflorește și ne umple viața cu bucurie și înțelegere.

Vă invităm să fiți ca acest grădinar, să vă îngrijiți și să vă conectați cu copilul interior într-un mod nou și profund. Prin Yoga și prin Compassionate Inquiry®, vom deschide uși către înțelegere și vindecare, către inspirație și creativitate, aducând lumina și bucuria în viața noastră și a celor din jurul nostru.

Să continuăm această călătorie împreună și să descoperim bogăția pe care o poate aduce relația noastră cu copilul interior!

Costul Atelierului: 230 RON

Înscrieri și detalii: reimagine@reimagine.ro

Atelierul va avea loc în București iar locația va fi comunicată persoanelor înscrise în baza confirmării de participare.

Compassionate Inquiry®

Compassionate Inquiry® este o abordare a creșterii personale și a vindecării dezvoltată de Dr. Gabor Maté, medic renumit, conferențiar și autor și Sat Dharam Kaur, instructor certificat Kundalini Yoga, autor și medic naturist. Abordarea subliniază importanța compasiunii și a curiozității în înțelegerea și vindecarea durerii și a provocărilor noastre emoționale.

În centrul Compassionate Inquiry® se află convingerea că problemele și luptele noastre nu se datorează deficiențelor sau slăbiciunilor personale, ci mai degrabă sunt rezultatul unor nevoi emoționale nesatisfăcute și a unor traume neprocesate. Prin Compassionate Inquiry®, învățăm să ne abordăm durerea cu curiozitate și compasiune, mai degrabă decât cu judecată sau evitare.

Compassionate Inquiry®  oferă o perspectivă blândă și lipsită de judecată în explorarea lumii noastre interioare. Ne încurajează să investigăm gândurile, emoțiile și senzațiile noastre cu curiozitate și bunătate. Putem astfel transforma mecanismele de apărare pe care le-am construit pentru a ne proteja de disconfort sau durere, onorând darurile pe care acestea ni le-au adus. Prin acest proces, obținem o înțelegere mai profundă a puterii noastre din spatele scutului – forța și rezistența pe care le posedăm și care ne permit să navigăm în situații provocatoare. Ancheta compasională ne permite să îmbrățișăm toate aspectele noastre, inclusiv umbrele și vulnerabilitățile pe care le-am evitat, conducând în cele din urmă la o imagine autentică și integrată a sinelui.

Yoga

Născută în India antică, yoga este ințeleasă în mod tradițional ca un sistem holisitic care unifică corpul, mintea și spiritul. Aṣa cum se arată în textele sacre vechi, precum Vedele, ṣi în traditia orală, ea oferă înțelegere și practici care vizează atât dezvoltarea fizică, cât și cea spirituală. De-a lungul secolelor, această disciplină s-a transmis din generație în generație, menținându-și esența, dar evoluând formal.

Odată cu adaptarea în Occident, yoga a înflorit în diverse forme și stiluri care pun accent pe beneficiile pentru sănătatea fizică, echilibrul mental și conexiunea spirituală. Astăzi, yoga nu este doar o serie de poziții fizice și exerciții de respirație, ci și o călătorie interioară care încurajează conștientizarea de sine și starea de bine integrativă.

De asemenea, cercetările științifice care validează beneficiile acestei practici au contribuit la creșterea acceptării și popularității sale în lumea modernă. Printre acestea se numără : flexibilitate și stamina, echilibru și coordonare, reducerea nivelului de stres și relaxarea sistemului nervos ; fortificarea sistemului imunitar. Yoga poate ajuta în gestionarea anxietății, depresiei și la îmbunătățirea stării generale de bine.

Este important să menționăm că beneficiile pot varia de la o persoană la alta, iar rezultatele pot fi influențate de frecvența și consistența practicii.

Facilitatori

Monica Măgureanu este Practician Certificat și Facilitator de Grupuri de Suport în abordarea Compassionate Inquiry®, abordare dezvoltată de către Dr. Gabor Maté și Sat Dharam Kaur, practician și formator în metoda Referențialul Arhetipurilor Personale, o abordare terapeutică dezvoltată de Georges Colleuil, practician în formare NARM (NeuroAffective Relational Mode), în formare Yoga Alliance Teacher 200YR.

Abordarea ei asupra procesului terapeutic își are rădăcinile în propria experiență personală, în demersul de a își vindeca propriile răni. După ani în care a încercat să le ascundă și să se protejeze, în cele din urmă și-a dat seama că cicatricile ei nu erau ceva de care să-i fie rușine, ci ceva care merită să fie celebrat.

Pasiunea ei pentru cai, tango, Yoga, Seichim-Reiki, culturi antice, simboluri și natură, au fost și sunt cele mai valoroase călăuze în călătoria ei până în prezent.

Maria Nadolu este instructor de yoga și formator

Busola sa existențială este yoga, din care preia viziunea integrată asupra ființei umane, multidimensionale, și perspectiva asupra conexiunii inefabile cu natura și universul.

Pasionată de Orient încă de la o vârstă fragedă, practică yoga de aprox. 20 de ani și predă de mai bine de 8 ani. S-a format în India, La Vedanta School of Yoga cu maestrul Sjeevan Arakkal Manoharan, care o inițiază în yoga ca artă de a trăi, în vechea tradiție a gurukulam; apoi continuă studiile de yoga clasică la Krishnamacharya Yoga Mandiram, Chennai.

Trăind pentru mulți ani o viață semi-nomadă, studiază și practică în diverse locuri din lume, cu scopul de a integra atât aspectul universal al yoga, cât și transformările acesteia în diverse peisaje culturale. Explorează latura creativă a yoga, inspirată de Shiva Rea, fondatoarea yoga flow din Statele Unite, și integrează yoga pentru copii (Kids Yoga tehnică Mariann Csiki), unde se îmbină elementele ludice și psihologia infantilă.

A predat yoga în India, Cipru, Italia, St. Martin, Capul Verde, Maroc și România. Este fondatoarea platformei oonda ; a podcastului fluxgate și co-fondatoare a taberelor creative aventura. Maria este certificată ca formator în Uniunea Europeană.

Termeni și Condiții

În cazul în care, din motive personale, participanții doresc să se retragă de la curs ulterior achitării taxei, vor anunța acest lucru în scris la adresa de email reimagine@reimagine.ro, caz în care se vor aplica următoarele reguli:

– în cazul în care solicitarea de retragere de la curs este transmisă pe email cu până în 7 zile calendaristice, inclusiv, înainte de începerea propriu zisă a cursului, suma achitată va fi restituită în proporție de 100%.

– în cazul în care solicitarea de retragere de la curs este transmisă pe email în intervalul de 7 până la 3 zile calendaristice, inclusiv, înainte de începerea propriu zisă a cursului, suma achitată va fi restituită în proporție de 50%.

– în cazul în care participantul dorește să se retragă de la curs într-un interval mai mic de 3 zile calendaristice înainte de începerea propriu zisă a cursului, inclusiv în ziua cursului, suma achitată nu poate fi restituită și va fi reținută integral de către organizator.

În situații excepționale (de exemplu boală gravă), se poate solicita restituirea integrală a taxei, condiționat de prezentarea de documente în sprijinul cererii.

Organizatorul este îndreptățit să decidă unilateral de la caz la caz dacă suma se restituie participantului.

Dacă numărul de participanţi este prea mare pentru un curs, organizatorii vor propune o listă de aşteptare pentru un alt curs.

Prin transmiterea pe e-mail reimagine@reimagine.ro a solicitării de înscriere participanții confirmă că au luat la cunoștință condițiile de participare așa cum sunt ele prezentate mai sus.

Details

Date:
April 20
Time:
10:00 am - 2:00 pm
Event Category: