Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Ce așteaptă iubirea de la mine astăzi?

February 26 @ 10:00 am - 2:00 pm

Atelier Experiențial de Yoga și Compassionate Inquiry

Vă invităm într-o călătorie transformatoare de auto-descoperire și explorare a sensurilor iubirii în atelierul „Ce așteaptă iubirea de la mine astăzi?”.

Această experiență de 3 ore combină abordarea holistică a practicii Yoga cu abordarea Compassionate InquiryR pentru a pătrunde în rețeaua, uneori complicată, a relațiilor noastre cu diferitele forme de iubire.

[video src="http://oonda.net/wp-content/uploads/2024/03/video.mp4" /]

Forme de Iubire

Dragostea vine în nenumărate forme – iubire de sine, iubire platonică, dragoste romantică sau iubire necondiționată. Prin integrarea practicii Yoga și a abordării Compassionate InquiryR, participanții vor putea explora poveștile pe care și le spun despre aceste diferite fațete ale iubirii și poate vor descoperi originile acestor narațiuni profund încorporate în credințele lor. Ei vor putea simți, aduce la nivelul conștientizării și lucra cu diferite aspecte ale acestor credințe, asa cum se manifestă în corpul fizic și mental, actualizând înțelesuri și sensuri ale iubirii.

Corpul ca povestitor     

Corpurile noastre dețin cheia pentru a înțelege poveștile pe care ni le spunem despre realitatea care ne înconjoară, inclusiv despre iubire. Pe măsură ce ne angajăm în practica de Yoga menită să deschidă inima și să cultive conștientizarea, participanții vor fi încurajați să-și observe răspunsurile fizice și emoționale. Rezistența, adesea în forma unei tensiuni sau a unui disconfort, servește drept ghid pentru poveștile și credințele nespuse despre iubire. Prin recunoașterea și înțelegerea rezistenței, deschidem calea pentru o auto-descoperire autentică.

De la rezistență la eliberare

Prin Compassionate InquiryR, participanții vor explora cu blândețe natura rezistenței lor. La ce servește și cum ne modelează experiența iubirii? Pornind de la aceste întrebări, atelierul deschide posibilitatea de a explora în siguranță relația pe care o are fiecare, la nivel individual, cu iubirea.

Împărtășiri de grup și conexiune

Împărtășirea experiențelor într-un cadru lipsit de judecată, cu acceptare și compasiune, este un catalizator puternic pentru vindecare. Discuțiile de grup oferă participanților o platformă pentru a-și articula descoperirile, a împărtăși perspective și a asista la diversele moduri în care dragostea se manifestă în viața fiecăruia dintre ei.

Costul Atelierului: 230 RON

Înscrieri și detalii: reimagine@reimagine.ro

Atelierul va avea loc în București iar locația va fi comunicată persoanelor înscrise în baza confirmării de participare.

Ce așteaptă iubirea de la mine astăzi?” este o invitație de a îmbrățișa puterea transformatoare a iubirii și de a cultiva o relație profundă și autentică cu noi înșine și cu lumea din jurul nostru.

“Vă propunem o serie de ateliere în care deschidem un câmp al posibilelor confluențe dintre Compasionate Inquiry și Yoga. Intenția noastră este de a crea un spațiu sigur de auto-reflecție, cu scopul de a aduce un plus de conṣtiinţă și echilibru în conexiunea corp-minte-spirit. Descoperă cum aceste dimensiuni se împletesc pentru a aduce  înțelegere, compasiune și armonie în viața ta! Ne vedem?” (Maria & Monica)

Compassionate Inquiry®

Compassionate Inquiry® este o abordare a creșterii personale și a vindecării dezvoltată de Dr. Gabor Maté, medic renumit, conferențiar și autor și Sat Dharam Kaur, instructor certificat Kundalini Yoga, autor și medic naturist. Abordarea subliniază importanța compasiunii și a curiozității în înțelegerea și vindecarea durerii și a provocărilor noastre emoționale.

În centrul Compassionate Inquiry® se află convingerea că problemele și luptele noastre nu se datorează deficiențelor sau slăbiciunilor personale, ci mai degrabă sunt rezultatul unor nevoi emoționale nesatisfăcute și a unor traume neprocesate. Prin Compassionate Inquiry®, învățăm să ne abordăm durerea cu curiozitate și compasiune, mai degrabă decât cu judecată sau evitare.

Compassionate InquiryR oferă o perspectivă blândă și lipsită de judecată în explorarea lumii noastre interioare. Ne încurajează să investigăm gândurile, emoțiile și senzațiile noastre cu curiozitate și bunătate. Putem astfel transforma mecanismele de apărare pe care le-am construit pentru a ne proteja de disconfort sau durere, onorând darurile pe care acestea ni le-au adus. Prin acest proces, obținem o înțelegere mai profundă a puterii noastre din spatele scutului – forța și rezistența pe care le posedăm și care ne permit să navigăm în situații provocatoare. Ancheta compasională ne permite să îmbrățișăm toate aspectele noastre, inclusiv umbrele și vulnerabilitățile pe care le-am evitat, conducând în cele din urmă la o imagine autentică și integrată a sinelui.

Yoga

Născută în India antică, yoga este ințeleasă în mod tradițional ca un sistem holisitic care unifică corpul, mintea și spiritul. Aṣa cum se arată în textele sacre vechi, precum Vedele, ṣi în traditia orală, ea oferă înțelegere și practici care vizează atât dezvoltarea fizică, cât și cea spirituală. De-a lungul secolelor, această disciplină s-a transmis din generație în generație, menținându-și esența, dar evoluând formal.
Odată cu adaptarea în Occident, yoga a înflorit în diverse forme și stiluri care pun accent pe beneficiile pentru sănătatea fizică, echilibrul mental și conexiunea spirituală. Astăzi, yoga nu este doar o serie de poziții fizice și exerciții de respirație, ci și o călătorie interioară care încurajează conștientizarea de sine și starea de bine integrativă.

De asemenea, cercetările științifice care validează beneficiile acestei practici au contribuit la creșterea acceptării și popularității sale în lumea modernă. Printre acestea se numără : flexibilitate și stamina, echilibru și coordonare, reducerea nivelului de stres și relaxarea sistemului nervos ; fortificarea sistemului imunitar. Yoga poate ajuta în gestionarea anxietății, depresiei și la îmbunătățirea stării generale de bine.

Este important să menționăm că beneficiile pot varia de la o persoană la alta, iar rezultatele pot fi influențate de frecvența și consistența practicii.

Facilitatori

Monica Măgureanu este Practician Certificat în abordarea Compassionate InquiryR, abordare dezvoltată de către Dr. Gabor Maté și Sat Dharam Kaur, practician și formator în metoda Referențialul Arhetipurilor Personale, o abordare terapeutică dezvoltată de Georges Colleuil, practician în formare NARM (NeuroAffective Relational Mode), în formare Yoga Alliance Teacher 200YR.

Abordarea ei asupra procesului terapeutic își are rădăcinile în propria experiență personală, în demersal de a își vindeca propriile răni. După ani în care a încercat să le ascundă și să se protejeze, în cele din urmă și-a dat seama că cicatricile ei nu erau ceva de care să-i fie rușine, ci ceva care merită să fie celebrat.

Pasiunea ei pentru cai, tango, Yoga, Seichim-Reiki, culturi antice, simboluri și natură, au fost și sunt cele mai valoroase călăuze în călătoria ei până în prezent.

Maria Nadolu este instructor de yoga și formator

Busola sa existențială este yoga, din care preia viziunea integrată asupra ființei umane, multidimensionale, și perspectiva asupra conexiunii inefabile cu natura și universul.

Pasionată de Orient încă de la o vârstă fragedă, practică yoga de aprox. 20 de ani și predă de mai bine de 8 ani. S-a format în India, La Vedanta School of Yoga cu maestrul Sjeevan Arakkal Manoharan, care o inițiază în yoga ca artă de a trăi, în vechea tradiție a gurukulam; apoi continuă studiile de yoga clasică la Krishnamacharya Yoga Mandiram, Chennai.

Trăind pentru mulți ani o viață semi-nomadă, studiază și practică în diverse locuri din lume, cu scopul de a integra atât aspectul universal al yoga, cât și transformările acesteia în diverse peisaje culturale. Explorează latura creativă a yoga, inspirată de Shiva Rea, fondatoarea yoga flow din Statele Unite, și integrează yoga pentru copii (Kids Yoga tehnică Mariann Csiki), unde se îmbină elementele ludice și psihologia infantilă.

A predat yoga în India, Cipru, Italia, St. Martin, Capul Verde, Maroc și România. Este fondatoarea platformei oonda ; a podcastului fluxgate și co-fondatoare a taberelor creative aventura. Maria este certificată ca formator în Uniunea Europeană.

Termeni și Condiții

Numar maxim de participanți – 12 persoane

În cazul în care, din motive personale, participanții doresc să se retragă de la curs ulterior achitării taxei, vor anunța acest lucru în scris la adresa de email reimagine@reimagine.ro, caz în care se vor aplica următoarele reguli:

– în cazul în care solicitarea de retragere de la curs este transmisă pe email cu până în 7 zile calendaristice, inclusiv, înainte de începerea propriu zisă a cursului, suma achitată va fi restituită în proporție de 100%.

– în cazul în care solicitarea de retragere de la curs este transmisă pe email în intervalul de 7 până la 3 zile calendaristice, inclusiv, înainte de începerea propriu zisă a cursului, suma achitată va fi restituită în proporție de 50%.

– în cazul în care participantul dorește să se retragă de la curs într-un interval mai mic de 3 zile calendaristice înainte de începerea propriu zisă a cursului, inclusiv în ziua cursului, suma achitată nu poate fi restituită și va fi reținută integral de către organizator.

În situații excepționale (de exemplu boală gravă), se poate solicita restituirea integrală a taxei, condiționat de prezentarea de documente în sprijinul cererii.

Organizatorul este îndreptățit să decidă unilateral de la caz la caz dacă suma se restituie participantului.

Dacă numărul de participanţi este prea mare pentru un curs, organizatorii vor propune o listă de aşteptare pentru un alt curs.

Prin transmiterea pe e-mail reimagine@reimagine.ro a solicitării de înscriere participanții confirmă că au luat la cunoștință condițiile de participare așa cum sunt ele prezentate mai sus.

Details

Date:
February 26
Time:
10:00 am - 2:00 pm
Event Category:

Organizer

Monica Magureanu

Venue

Bucureşti